Back to top

POBYTOVÝ ZÁJEZD ŠVÉDSKO S NÁVŠTĚVOU KODANĚ - 6. - 12.6.2018

ODJEZDOVÉ INFORMACE ZDE: ODJEZDOVÉ INFORMACE

PROGRAM: 

SEDMIDENNÍ POBYTOVÝ ZÁJEZD S VÝLETY NA OSTROVĚ ÖLAND

1. den V dopoledních hodinách odjezd z Liberce, přejezd přes Německo, v pozdních večerních hodinách přeprava trajektem z Rostocku do Gedseru, průjezd Dánskem, následně plavba lodí z Helsingoru do Helsingborgu.

2. den Časně ráno vylodění ve Švédsku, průjezd střední částí země okolo města Kalmar přes více než 6 km dlouhý Ölandský most vedoucí z Kalmaru na turisticky atraktivní ostrov Öland. Na ostrově má letní sídlo i švédská královská rodina a je zajímavý svou krásnou přírodou a mnoha otočnými větrnými mlýny. Ráno ubytování na ostrově Öland v bungalovech, individuální volno, možnost využití sauny, minigolfu, koupání v moři.

3. den Návštěva švédské ZŠ v Kalmaru nebo Borgholmu. Kulturní program, exkurze ve škole, beseda se švédskými žáky, pobyt ve třídě během výuky. Následuje výlet do Kalmaru, města, kde se kdysi psaly severské dějiny, návštěva centra města, zastávka u renesančního zámku, individuální volno. Navečer návrat do kempu.

4. den Celodenní prohlídka jižní části ostrova, návštěva pevnosti Borgholm, která pochází z 12. století. Zastávka u největšího větrného mlýnu na ostrově – Björnhovda. Cesta pokračuje přes step Alvaret, procházka napříč stepí a dále ke zdi Karla X. Přejezd až k nejjižnějšímu majáku sv. Jana s ornitologickou stanicí, výstup na maják, procházka po pobřeží. Navečer návrat do kempu.

5. den Celodenní prohlídka severní části ostrova Öland. Přejezd až na nejsevernější výběžek ostrova, zastávka u severního majáku sv. Erika a procházka blízkým „Lesem skřítků“. Jedná se lesní plochu v severní části ostrova, kde vítr pokroutil stromy do roztodivných tvarů. Procházka podél západního pobřeží, přejezd k zajímavým skalním útesům Byrums Sandvik. Návšteva největšího mlýnu ve Švédsku – Sandvik. Navečer návrat do kempu.

6. den Dopoledne odjezd z kempu směrem do přístavu Helsingborg, odtud lodí do Helsingoru. Přejezd do Kodaně, která je díky mnoha historickým památkám právem přezdívána Paříží severu. Následuje prohlídka města, radnice, královského paláce Amalienborg, který je sídlem královské rodiny, zámku Christiansborg, ve kterém je v současnosti mimo jiné i sídlo parlamentu, a dále starého malebného přístavu Nyhavn. Závěrem pulsující pěší zóna Stroget a především symbol Kodaně - malá mořská víla. V pozdních večerních hodinách odjezd do přístavu Gedser.

7. den V noci přeprava trajektem do Rostocku, přejezd Německa do obřího aquaparku Tropical Islands Resort. Návštěva v délce 9 hodin. Poté vede trasa na hraniční přejezd, ve večerních hodinách příjezd do Liberce.

TERMÍN: 6. 6. 2018 – 12. 6. 2018 CENA: 5.500,- Kč + doprava (cca 2500,- Kč)

CENA ZAHRNUJE: - dopravu luxusním autobusem

                           - 4 x nocleh na ostrově Öland v bungalovech - 4 x snídaně - 4 x večeře - 4 x svačina - 1 x balíček na zpáteční cestu

                           - 4 x trajekty mezi Německem, Švédskem a Dánskem

                           - průvodce po celou dobu zájezdu

                           - služby v campu: minigolf, sauna

CENA NEZAHRNUJE: - úrazové pojištění do zahraničí

                              - vstupy ve Švédsku (cca 60 sek)

                              - vstup Tropical Islands (cca 20 EUR)

POPIS: - ostrov Öland je turisticky velmi atraktivní

                - ostrov je 6-16 km široký a 140 km dlouhý

                - nachází se na něm mnoho historických památek

                - camp leží na břehu moře v lesoparku, má vlastní pláž, minigolf, tobogán, saunu

                - bungalovy jsou pro 4 osoby, s vybavenou kuchyní, terasou, zahradním nábytkem, TV

                - program pobytových dní na ostrově může probíhat v jiném pořadí z důvodu návaznosti na počasí a návštěvu ve švédské                           škole

UPOZORNĚNÍ: - vlastní povlečení do bungalovů s sebou

                      - sociální zařízení v servisní budově

                      - doporučujeme vzít s sebou plavky

DOPORUČENÉ KAPESNÉ VČETNĚ VSTUPŮ 150 SEK, 40 EUR, v Kodani lze platit EUR

ÚVOD:

V letošním školním roce pro vás naše škola spolu s cestovní kanceláří Polar travel připravuje krásný pobytový a poznávací zájezd do Švédska na ostrov Öland se zastávkou v dánském hlavním městě Kodani a v Tropical Islands u Berlína. Strávíme spolu nezapomenutelný týden v kempu u Baltského moře. Budeme podnikat výlety do krásné švédské přírody, pozorovat tuleně, navštívíme švédskou školu a navážeme přátelství se švédskými vrstevníky. Budeme mít čas i na relaxaci, koupání v moři a hry.