Back to top

Únor 2018

Elektronická ŽK-mimořádné schůzky - 6.A

Vážení rodiče.

V úterý 6. 3. proběhne ve škole setkání kvůli předání přístupových údajů k elektronické ŽK. Schůzka začíná v 17 hodin.
Vaše účast je nanejvýš nutná!

Pokud Vám tento čas nevyhovuje, prosím, kontaktujte mne na email klara.zrustova@zsbroumovska.cz.

Přeji pěkné jarní prázdniny.

K. Zrůstová

Gymnastická hala v praxi - 6.A

Díky příspěvkům, které žáci 6. A získali během vánočního snažení, mohli v úterý 20. 2. navštívit gymnastickou halu u Arény. Vyzkoušet si mohli všechno, trampolíny, bradla i molitanovou jámu. Pohybu bylo až až a hodina utekla jako voda. 

Bylo to moc fajn!

Všechny fotky najdete na třídním rajčeti: https://mojetridabroumak.rajce.idnes.cz/Gym_hala_20.2.2018/

 

K. Zrůstová

 

Únor v ŠD Renata

Olympiádě se věnujeme i v tomto měsíci. Baví nás. Z atlasu vlajek světa jsme malovali vlajky zemí, které uvidíme na ZOH, ale naučili jsme se tím i vlajky mnoha jiných států. Vyrobili jsme si medaile, postavili ze židlí stupně vítězů a zahráli si na slavnostní ceremoniál. Našim sportovcům fandíme a průběžně sledujeme jejich úspěchy. Máme pro ně v družině nástěnku, kam si jejich získaná umístění vystavujeme.

Leden v ŠD Renata

V lednu jsme si užívali sněhu, bobovali, stavěli sněhuláky i opevnění pro koulovačky. V atriu školy jsme pozorovali sojky a straky a dali jim do krmítek jablka a semena slunečnice. Zasněžená krmítka s ptáčky jsme si i namalovali a vyzdobili jimi nástěnku schodiště. Z papírových ruliček si děti podle své fantazie nadšeně vyráběly různá zvířata. Začali jsme hezké sportovní téma olympiády, které nás bude provázet až do skončení letošních ZOH. Z četby jsme se dozvěděli nové zajímavosti a poznatky o historii OH, jejich symbolech i aktuality o podobě her současných.

Elektronická žákovská knížka

Vážení rodiče, 

startujeme elektronickou žákovskou knížku! Na webových stránkách je její ikona již zobrazena v pravém horním rohu jako "žákovská".

Elektronická žákovská knížka se prozatím týká žáků 6. - 9. tříd. Papírová žákovská knížka žákům zůstává i nadále. Bude užívána pro informace o platbách a pro omluvenky. Fungovat budou tedy souběžně.

Připravili jsme pro vás krátkou instruktáž, která se koná v úterý 6. 3. 2018 od 17:00 hodin. Zde také obdržíte přístupové kódy.

Týdenní aktuality pro 6.A

Úterý 20. 2.

Gym-hala

V úterý 20. 2. jdeme do gymnastické haly u Arény. Odchod je společný po 4. vyučovací hodině. Ukončení a rozchod je ve 13:30 u haly. Oběd stihneme buď po 4. hodině, nebo si jej odhlaste! S sebou: věci do tělocvičny!

Nezapomeň podpis v ŽK!

Mimořádný přesun hodiny dějepisu

Dějepis se výjimečně (jen tento týden!) přesouvá z úterý na středu, a to na 5. vyučovací hodinu. Nejde o trvalou změnu. Ve středu nezapomeňte na test! 

Vyúčtování lyžařského výcviku 7. třídy

Konečně jsme obdrželi fakturu za ubytování, a mohli tak uzavřít vyúčtování lyžařského kurzu v Kořenově.

Díky dobrým sněhovým podmínkám se nám podařilo ušetřit, budeme každému účastníkovi vracet 440,-Kč. 

Celý kurz tak vyšel každého žáka na 2360,-Kč, a to je hezké.

Prosíme žáky, aby si příští týden přinesli do školy drobné (10,- nebo 60,-Kč), děkujeme.

Přebory škol v šachu - krajské kolo 15.2.2018

Ve čtvrtek 15. 2. 2018 proběhlo v Pavlovicích krajské kolo přeborů školních šachových družstev. Z naší školy se kvalifikovala z okresního kola tři družstva. V krajském kole nakonec obsadilo družstvo Broumovská -  starší žáci -  7. místo, družstvo Broumovská - mladší žáci B -  9. místo. Největšího úspěchu dosáhlo družstvo Broumovská - mladší žáci A, které dokázalo vyhrát celou krajskou soutěž!!! Jako nejlepší družstvo mladších žáků v kraji se chlapci kvalifikovali na celorepublikové finále do Zlína!

Stránky