Back to top

Únor 2019

Zeměpisná olympiáda

Zeměpisná olympiáda je nedílnou součástí školního roku a i letos jsme tuto možnost, jak ukázat své nadání, žákům nabídli.

Školního kola se dne 8. 2. zúčastnilo 32 mladých zeměpisářů. Soutěž je rozdělena na 3 kategorie A (6. třída), B (7. třída) a C (8. + 9. třída).

Ze školního kola postoupili vítězové jednotlivých kategorií do kola okresního, které se konalo v kongresovém sále Krajského úřadu dne 20. 2.

Lyžování se Sportkids

V pondělí 25. 2. začíná pro přihlášené žáky odpolední lyžování se Sportkids.

Přihlášené děti, přineste si ráno do šaten potřebné lyžařské vybavení. Pokud půjdete do ranní družiny, nechte je v prostoru hlavního vchodu školy, u školního bufetu. Kompletní vybavení je nutné podepsat! Vše uložíme do skladu a odpoledne předáme instruktorovi.

Tašky s učením si můžete nechat v šatně a po návratu z lyží si je vyzvednout.

Lyžařské vybavení si budete nechávat u sjezdovky.

Krajské finále školních družstev v šachu - postup na MČR!

Ve středu 20. 2. 2019 jsme se zúčastnili Krajského přeboru školních družstev v šachu v  kategorii starších žáků. Naši reprezentanti hráli v sestavě: 1. deska Kuba J., 2. deska Miki F., 3. deska Tomáš H. a 4. deska Honza S. V konkurenci víceletých gymnázií a šachových základních škol se chlapci vůbec neztratili. Po bojovném výkonu obsadili v užším osmičlenném finále krásné postupové 2. místo! Ve dnech 17. 6. - 19. 6. 2019 si před televizními kamerami zahrajeme v Kongresovém sále ve Zlíně republikové finále nejlepších školních týmů z celé ČR!!!

ŠKOLNÍ KOLO RECITAČNÍ SOUTĚŽE - 1.stupeň

Ve čtvrtek 21. 2. 2019 se koná školní kolo Celostátní přehlídky dětských recitátorů 2019. Žáci se budou hodnotit ve třech kategoriích. Kategorie 0 (1. ročník), kategorie 1 (2. + 3. ročník) a kategorie 2 (4. + 5. ročník). Vítězové všech kategorií postupují do okresního kola v DDM Větrník v Liberci. 

Ke školnímu kolu je třeba připravit si krátkou báseň či text a dorazit ve čtvrtek ve 12.00 hodin do třídy 1. C.

ŠKOLNÍ KOLO RECITAČNÍ SOUTĚŽE - 2.stupeň

Ve čtvrtek 28. 2. 2019 proběhne ve školní knihovně ve 13.00 hodin školní kolo Celostátní přehlídky dětských recitátorů 2019 pro 2. stupeň ZŠ. Žáci se budou hodnotit ve dvou věkových kategoriích, a to 6. + 7. ročník ZŠ a 8. + 9. ročník ZŠ. Vítězové obou kategorií postupují do okresního kola DDM Větrník v Liberci. 

 

 

Stránky