Back to top

Září 2019

Září v ŠD Renata - reportážní foto

Po prázdninách jsme se přivítali ve stejné herně už jako druháci, letos doplněni čtvrťáky a připomněli si náš náhrdelník pravidel. Vyprávěli si, co jsme v létě zažili, co bychom si přáli zkusit a mít v naší družině. Společně jsme si vytvořili nástěnku obrázků s čím si rádi hrajeme a jaké se nám líbí činnosti. Stejně jako vloni, pokračujeme v oblíbeném sběru razítek jako odměn do naší tabule pochval, pro kterou si každý namaloval svůj obličej. Využívali jsme slunečného babího léta k pobytu venku pro hry v přírodě, míčové aktivity a malování na asfalt.

Praha - 4.A

Ve čtvrtek 3. 10. 2019 jedeme na exkurzi do Prahy - Pražské Benátky, Pražský hrad, Petřínská rozhledna.

Sraz v 7.15 hod. na zastávce Fügnerova. Návrat v 18.05 hod.

 

Miniházená

Dne 27. 9. 2019 jsme se zúčastnili prvního letošního turnaje Liberecké školní ligy miniházené. Opět se hrálo ve dvou kategoriích (1. a 2. třída, 3. a 4. třída). 

Tým chlapců z 1. a 2. třídy se umístil na krásném 3. místě z 8. Našim nejlepším střelcem byl David z 2. třídy, kterému se podařilo dát 6 branek. Kluci hráli velice pěkně. Prohráli jsme pouze jeden zápas, a to 5:4.

Do školy pěšky!

Ve středu 25. 9. proběhla v rámci Evropského týdne mobility akce „Do školy pěšky“. 

Do akce se zapojilo z celé školy celkem 326 žáků, což znamená, že v tento den přišlo 75% žáků školy po svých. 

Třída, která vyhrála, byla 100%, a získala tak putovní pohár pro vítěze. Gratulujeme 6. A! 

Všem děkujeme za účast a těšíme se na další ročník. 

Kariérní poradenství v praxi

Pro žáky devátých ročníků nyní nastává čas rozhodování, kam by se chtěli po základní škole vydat.

Snažíme se jim v tomto rozhodování pomoci, a to zejména v rámci povinného předmětu Volba povolání. Zde je vyučující seznamuje se středními školami všech možných druhů a typů. Dále si žáci dělají online testy, které jim pomohou odhadnout, na co by se nejvíce hodili, připravují se na vyplnění přihlášky na SŠ apod.

ATLETICKÝ ČTYŘBOJ - mladší žáci 2. místo

Dne 24. 9. 2019 se 20 našich žáků zúčastnilo okresního kola Atletického čtyřboje družstev (běh 60m, běh 600m/800m/1000m, hod míčkem/vrh koulí, skok do dálky/skok do výšky). Nejvíce se zadařilo našim mladším žákům (6. a 7. třída) ve složení Vojta (7. tř.), Petr (7. tř.), Lukáš (7. tř.), František (6. tř.), Jakub (6. tř.), kteří se umístili na vynikajícím 2. místě z 10 škol. Dobře si vedly i naše mladší žákyně ve složení Sára (7. tř.), Justýna (6. tř.), Verča (6. tř.), Klára (6. tř), Kája (7. tř), které obsadily 4. místo z 10 škol.

Stránky