Back to top

Atletický čtyřboj - krajské kolo 27.9.2022

Pětičlenná družstva mladších a starších žákyň se zúčastnila krajského kola atletického čtyřboje v Turnově. Postup si dívky vybojovaly druhým místem (mladší) a vítězstvím (starší) v okresním kole v Liberci, kterého se účastnilo 10 školních družstev.

V atletickém čtyřboji absolvuje každá z dívek 4 disciplíny a nejlepší 4 výkony z družstva se počítají. Disciplínami jsou: 60m, 600m (800m), skok daleký nebo vysoký a hod míčkem nebo vrh koulí.

Na závodech v Turnově to nejprve vypadalo na totálně propršený den, ale počasí se po první disciplíně (60m) umoudřilo a celý zbytek závodů jsem si užili bez deště.

Dívky bojovaly jako lvice a předvedly několik velmi dobrých individuálních výkonů. Ty se sečetly s těmi méně povedenými a nakonec to mladším dívkám stačilo na skvělé 6. místo v Libereckém kraji!!

Starší dívky byly ještě lepší a obsadily úžasné 3. místo v Libereckém kraji!! Největšími oporami byly Anička z 8.A a Justýna z 9.B, která dokonce zvítězila v pořadí jednotlivců!!

Nutno také dodat, že družstva chlapců bohužel na krajské kolo nepostoupila. Kluci obsadili v okresním kole shodně 7. místo z 10 družstev. O to víc vynikají úspěchy dívek.

Všem moc gratulujeme a děkujeme za reprezantaci školy!!